provar min tårtidé

nu är alla delat till tårtan gjorda...
ska bara sättas ihop i morgon... :)

började med en chokladbotten,
där jag smälte ca 100 gram choklad med 2 del mjölk och 1 dl socker, vill man kan man använda 4-6 msk kakao istället

låta det koka upp sedan svalna.
i en annan bunke rör du ihop 1dl socker med 150 g smör
när det är smidigt ihoprört så rör i två ägg, ett i taget.
rör i den något svala chokladmjölken i smöret och därefter
blanda 4 dl mjöl med 2 msk vaniljsocker och 1,5 tsk bakpulver

rör till en slät smet.
häll i en smörad form, jag "bröda" med kokos:)

175 grader i nedre delen av ugen i 40 min

låt den svalna innan fortsatt användning... gärna över natten

--------------------------------------------------------------------------------

200 gram hasselnötter som hackas i en mixer till små bitar
ca 100gram smör och önskad mängd socker/slorsocker

blanda till fin deg.
kyl innan användning

---------------------------------------------------------------------------------

chokladmousse

smält 100 gram mörk choklad
låt svalna till under 65 grader
rör i 2 äggulor, en i taget. rör ordentligt!!
vill du så en skvätt kaffe och 3 msk florsocker

vispa upp 2,5 dl vispgrädde.

när allt är uppvispat i separata skålar rör i grädden i chokladen

låt stå i kylen i någon timme innan servering.

ska du ha det som dessert så häll upp i serveringsglas direkt
jag lät det vara i skålen efersom jag ska ha det i tårta:)

(Andreas tycket mkt om den)

--------------------------------------------------------------------------------

jag ska fota det i morgon så ni får se:)

puss<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0